Translate

torsdag 17 augusti 2017

Svedåns hamn

Jag vaknade tidigt imorse och när jag tittade ut var det så otroligt vackert. Solen höll på att gå upp och jag var tvungen att gå ut och fotografera vid 6-tiden. Jag somnade igen, det var kallt i bilen och bara 8 grader ute. 





Under förmiddagen fick vi mycket underhållning i Forsviks sluss. En stor gammal hjulångare som hörde till Forsviks Bruks muséeområde skulle slussa igenom. Riktigt roligt att följa, det var precis hon fick plats i slussen och kanalen så det tog tid.












Sedan fick vi även se andra vanliga båtar slussa och vi kände verkligen igen oss. Vi har ju slussat massor i Europa och även gått hela Göta kanal, det var 1993 (tror jag). Nu kunde vi stå däruppe och titta på och undra varför dom inte gjorde rätt haha!





Vi körde iväg mot Hjo, som jag länge velat besöka. Vi parkerade nere i hamnen och promenerade. Den är precis lika fin som jag föreställt mig, mycket vackra trähus och miljöer. Så roligt att se.


Hjo verkar vara glassens stad.












I trädgården kan man också ha ett vanligt duschdraperi som skyddar mot både sol och vind!




Vi tittade också på några konstutställningar, bl a om Svenskt Tenn som var så fint.





Vi hade fått tips av vår granne i Forsvik om en ställplats som det sedan tog oss lite tid att komma ihåg vad det hette. Det är helt hopplöst med minnet. Först när jag hittade namnet i en app vi har kunde jag komma ihåg det. Iallafall, vi hade redan kört en bit då på fel håll, men det ordnade sig. Svedåns hamn heter det och jag kan säga, att vi hade aldrig kört dit om vi inte hade fått tipset. Vi hamnade på en så vacker plats alldeles vid Vätterns strand med Visingsö rakt över vattnet. Vädret har varit så fint och vi satt ute i solen ett par timmar och bara njöt. 






Vi tog en liten promenad bort till den lilla hamnen, vilka pärlor det finns i vårt land. Middagen intogs inne i Bosse för då tyckte Harald att det blivit lite kallt. 






Middagen blev en vanlig fläskkotlett, gott kryddad med en färdigsås, Äpple- och Curry, jättegod. Det var längesedan vi åt en fläskkotlett, så gott det var! Tur för vi måste äta det imorgon också!

6 kommentarer:

  1. Alltså detta måste ha varit en mycket trevlig och givande dag, så roligt att få se dessa fina bilder, det kändes på nåt vis speciellt en härlig blandning av olika saker och miljöer och så passande för er båda med citatet på kudden, jag har väl läst en del sidor men lär aldrig komma upp i så många som ni...:) Önskar er fler såna fina dagar.....kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja en underbar dag helt enkelt med många olika saker som hände! Kram

      Radera
  2. Men jag dör så mycket vackert!! Vilket ställe!!! Bara njut nu och samla energi!! Och ät mycket glass😍 KRAM!!!

    SvaraRadera
  3. Finns inget mer att säga efter ovanstående. Jo kanske, tror att det är Haralds glass med 2 kulor!! Så roligt för att se allt vid slussen från landsida och inte från att vara i slussen. Härligt härligt. Fortsatt fin tur. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, haha, ja du känner Harald du, hur skulle han kunna nöja sig med en kula? Fast jag åt en hallon/saltlakrits, den var god, lite ovanlig. Kram

      Radera