tisdag 13 juni 2017

Eksjö

Ja då kom vi iväg efter sista packningen och elcyklarna på plats. Spännande att se vad detta för med sig, lite svårt att föreställa sig. Vi planerar lite i taget och första målet var Eksjö. Det var för att se den gamla trästaden som är unik i sitt slag. Halvvägs tog vi ett stopp och en lunchfika, just då var det sol!Så många rastplatser som vi besökt sista åren har vi inte varit i närheten av under alla våra år tillsammans. Det är rätt mysigt utom toaletterna, men det är bara att bita ihop.

I Eksjö letade vi efter en parkeringsplats och hittade en till slut vid en stor arena där det ser ut som att vi får stå. Inte så trevligt men får duga för en natt. Vi promenerade iväg till centrum och trästaden, det är fint, men inte så mycket så det var snabbt gjort.

En riktigt trevlig stad och många museum, men vi orkade inte riktigt denna dag.


Jag gjorde middag, en Tacogratäng i Omniaugnen. Det blev riktigt gott.


Tacogratäng

Fräs ca 400-500 gr köttfärs med 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Krydda med 1 påse tacokrydda. Blanda i 1 liten burk majs. Blanda 2 dl crème fraîche med 1/2 burk philadelphiaost och krydda med salt och peppar och bottna omniaformen med röran. Fyll på med färsen och strö över riven ost. Grädda på låg värme i 30 minuter. Servera med nachochips och en sallad.Inte så rolig plats precis, men vi kommer säkert att sova gott.


Imorgon kör vi vidare till Örebro och ska besöka Haralds kusin Annki med make Dag.

2 kommentarer:

 1. Åååhh !!! Jag blir alldeles lycklig av att bara se er vara på väg!!! Jag vill också😍 Dessutom innebär det att du kommer närmare mig, haha!!
  Ha en härlig tur nu!! KRAAAM💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, ja nu är vi snart där! Kram

   Radera