Translate

söndag 10 april 2016

Fotosafari

Idag har jag varit på Kullaberg hela dagen på en Fotosafari som Naturum hade i samarbete med Höganäs Fotoklubb. Innan alla bilder därifrån så visar jag dagens layout. Den är till Pixels and Paper och deras aprilutmaning.


CRITERIA - Vintage style

Ingen lätt utmaning för mig, men efter min scrapvän Annas fina kort dit och hon skrev till mig, ta bara något gammal tyg, några gamla knappar och lite doilies så ja, då gjorde jag det. Jag hade redan bestämt mig för att göra en layout med ett gammalt foto på min mormor som jag tänkt länge.


Bakgrundspapper från BoBunny, ett vellumpapper, en bibelsida, en sönderriven gammal näsduk, en doilies, några fjärilar och lite pärlor och annat. Foto på min mormor Anna Karolina som jag aldrig träffade. Hon föddes 1884 och dog 1919 i tuberkulos. Då efterlämnade hon tre små flickor och det var min mors stora sorg hela livet, att hon inte fick växa upp med en mamma, det var så sorgligt.


Mor var 8 år när hon dog och detta fotot är nog från den tiden, det är de tre flickorna i mitten längst bak, varav mor Märta är i mitten, till vä om henne moster Astrid och till höger om henne Alda som dog ung. Inte så längesedan egentligen, men sådan skillnad i uppväxten mot hur det är idag.

Nästan lite svårt att växla om nu till min bekymmerslösa dag på Kullaberg.


Vi samlades på Naturum och Mia som jobbar där och arrangerade Fotosafarin hälsade oss välkomna. Efter presentation av alla så pratade vår ordförande Thore lite om fotografering.



Vi delade upp oss i två grupper med vars en guide. Jag gick med Elisabeth, hon och Bitte hade lagt upp två olika promenader. Vi hade en fantastiskt väder, varmt och vindstilla och det var så härligt.











Fikapaus















Jag kämpade en del med mitt makroobjektiv, men det fungerade inte som jag ville. Jag vet, jag måste läsa på och lära mig min kamera och mina objektiv ordentligt. Jag har absolut ingen bra förklaring till varför jag inte gör det. Jag är oförbätterlig i det fallet, antagligen är jag inte tillräckligt motiverad, är så nöjd med att bara fota till bloggen här.





Vitsipporna står i blom nu och det är så fint.



Många bilder, men jag hoppas att ni uppskattat att få hänga med på Kullaberg denna dag.

14 kommentarer:

  1. Så fin layout på vår mormor. Roligt att se alla fina bilder från Kullen också. Det var härligt fotoväder idag och dina bilder är jättefina. Skönt at ditt knä vill vandra med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gun, hon var vacker vår mormor. Ja det var en härlig dag!

      Radera
  2. Ja det var härligt att följa med på...:) Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gunnel för att du så ofta tar dig tid att kommentera, jag blir så glad.

      Radera
  3. UNDERBART!!!!! Det skulle kunna räcka så för att med ett ord beskriva allt det vackra och härliga du bjuder på här!!! Du satte ju Vintage utmaningen som en smäck, ljuvligt och så kärt ♡ Blev så berörd av historien.... Och alla fina foton!!! Inte behöver du läsa på, det blir ju redan så bra foton!! KRAM ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du, som alltid är du så positiv och glad! Kram

      Radera
  4. A beautiful page about your grandmother - I'm so glad Anna convinced you to join the vintage challenge! As always, I enjoyed your photographs too. (The bumble bee is amazing!)

    SvaraRadera
  5. beautiful vintage page. thanks for playing with us at Pixels and Paper. it looks like a fun time was had on your trip

    SvaraRadera
  6. So soft and pretty and delicate - the perfect vintage page - love it. And yes I am with Karen in loving your photography. That bumble bee is incredible - the only place I have seen one that big in real life is in NZ.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you, yes I think we have the same nature as NZ. We have friends who has travel there and we have seen a lot of photo from there!

      Radera
  7. A beautiful memory page a wonderful story of history to go with it. I also love your sharing of your photos. These are fabulous. Thank you for joining in at Pixels and Paper. Cheers, Di

    SvaraRadera
  8. lovely layout, love the story that goes along with it. Thank you for playing along with Pixels and Paper!!

    SvaraRadera