Translate

måndag 11 april 2016

Båt- och hemmafix

Vad sjutton har jag gjort idag? Dagen bara försvann och inte vilken dag somhelst, det är riktig vår och sommarvärme. Jag har lite och fixa inför en tur till Stockholm som vi ska göra på torsdagmorgon. Vi ska köra upp till Haralds bror Arne och hans fru Lilian och på helgen ska jag på en stor scrapträff. Allt ska bli så roligt. Men, så är det där med att packa, det har blivit svårare och svårare att tänka ut vad som behövs. Och då ska vi inte prata om vad som behövs packas till scrapträffen, det är första träffen jag åker på, en gång i början av min hobby för ca 10 år sedan var jag på en liten träff, men mycket har ju hänt sedan dess. Det ska bli så roligt att träffa andra scrappare som jag lärt känna lite genom sociala medier och framförallt att träffa Anna, nu ska vi äntligen få den där fikan vi snackat om. Idag hämtade jag iallafall upp en väska som jag ska packa scrapgrejorna i.
Jag cyklade ut några ärenden och sedan ner till båten för att jobba lite och gjorde klart sittbrunnen medan Harald bottenmålade. Nu är vi så klara att vi kan sjösätta iallafall.


Till Saluhallen, deras provsmakningsbord är alltid trevlig.


Fantastiska blommor.


Det blev lagom med fika till en början.


Det var full fart i hamnen idag.





Det var helt ljuvligt i solen, bådar gott för sommaren.


Idag upprepar jag lite gårdagens layout genom att göra en med min morfar så nu är alla klara, både mor- och farföräldrar. Det passade så bra med ARTastics utmaning denna månaden. Det är denna bilden med CRITERIA -  The use of Typography on your page - let those letters shine! 
Bildens titel är We will remember them.



Jag använde svart CS och använde stenciler med vit färg, lite gamla mönsterpapper och washitejp. Dokumentation i det lilla kuvertet under fotot. Min morfar Erik föddes 1885 och dog 1962 så honom minns jag väl. Vi bodde inte nära varandra och träffades sällan så han var inte så betydelsefull för mig. Han utvandrade till Amerika, men återvände och på båten tillbaka träffade han min mormor som också återvände. Jag har inte riktigt klart för mig anledningen. När mormor dött träffade han snabbt en annan kvinna som blev mormor Ulla. De fick många barn och flera dog, det var nog ett hårt liv.


Här står morfar längst till vä med mor bredvid, sedan halvsyskonen, varav två dog i 20-årsåldern också mormor Ulla längst till hö. Många minnen som dyker upp. Jag har nog blivit gammal!

13 kommentarer:

  1. Ja nu vill jag flytta neröver till dina trakter igen, längtar efter värmen nu. Dessvärre vet jag ju att det inte är dags för det här än riktigt :-) Härligt att allt ligger framför ändå...Ja den där packningen!! Men jag har försökt tänka på vad det är jag liksom använder varje gång och lägger till CS och några pappersblock. Hade hoppats på att hinna få mitt CTK Kit innan men det gör jag nog inte. Vilken kanon bra tolkning av utmaningen hos ARTastic!! Så bra gjort. Tur att jag redan gjort min...hinner inte göra om den heller :-) Så roligt att du är så trogen att hänga med hos oss på ARTastic varje månad ♡ Vi får höras mer om packningen :-) Tack för idag! Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kommer till er också, nu ska det bli lite bakslag här så det är skiftande. Tack för dina ord om layouten, inte så lätt med de där gamla fotona, men jag känner mig nöjd med att ha gjort dom. Jag har skickat mejl till dig om packningen, haha! Kram

      Radera
  2. Wonderful interpretation of our challenge. The stencil you have used works so well. Many thanks for joining in with us on ARTastic - I look forward so much to seeing what you create for us each month.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you so much, I love your challenges!

      Radera
  3. Thanks so much for joining in and sharing with us at ARTastic your lovely layout and interesting story
    Mary

    SvaraRadera
  4. So cool and tought...and great. I love it. Great background, great use of stencil and I love your oval photo and detail with mustache and torn paper :) Thanks a lot for joining us at ARTastic ! :)

    SvaraRadera
  5. The mustaches are so cute! Thanks for creating with us at ARTastic!

    SvaraRadera
  6. This is a great interpretation and love your background work. Thank you so much for joining us and hope to see you back for another great challenge next month :)

    SvaraRadera
  7. A wonderful take on the challenge!! :) Thanks for joining us at ARTastic!

    SvaraRadera
  8. Excellent use of the font! I like your layout and retro photos!
    Thanks for playing along with our ARTastic challenge this month.

    SvaraRadera
  9. Ännu en fin layout! Fotot passar jättebra till utmaningen! Tack för att du vill vara med oss på ARTastic och tävla!

    SvaraRadera
  10. Stunning page! I love how you have used a limited colour palette to show off the photo. Thanks for playing along with the ARTastic challenge this month.

    SvaraRadera