Translate

fredag 11 mars 2016

Nu är det vår!

Äntligen är det riktig vår, vi satt på balkongen och drack kaffe i solen! Nästa gång blir det kanske ett glas vin och då blir det riktig balkonghäng. När morgondimman lättat tog jag en promenad i solen, jösses vad härligt det var.


Arbetet i hamnen fortsätter.


Nu börjar också folket komma och stå och prata lite överallt.



Hamnhålet, jag längtar efter att gå ut med båten.



Jag gick ut på inmalningen och mötte syrran idag igen och fick en pratstund.



Här satt jag på bänken en lång stund och njöt i solen och tittade över ett blankt hav och lärkorna sjöng. Inte mycket kan bli bättre.




Nu forcerar blommorna allt i deras väg.


Utemöblerna är framme.


Och vår giraff njuter också i solen.

Under tiden jag var ute gjorde Harald köttbullar till kvällens middag. Annars var det jag som höll till i köket, gjorde övrigt till kvällen och förberedde mer till morgondagen.


Harald gör riktigt goda köttbullar.


Rödvinssås som koker och reduceras.


Jag testade efterrätten ikväll, en Pannacotta och använde detta receptet.http://www.ica.se/recept/yoghurtpannacotta-med-citrus-pistasch-och-honung-719854/ 
Istället för pistaschnötter gjorde jag en nötröra, jag hackade hasselnötter och mandel och blandade med havregryn som jag rostade i en torr stekpanna. Sedan blandade jag med rörsocker och riven mörk choklad. Det blev jättegott till.

Barnbarnet Jonathan och Hanna lägger om sitt golv i vardagsrum och kök i sitt hus med hjälp av Hannas pappa Jörgen och de kom till oss för att äta middag. Deras kök var liksom lite upp och ner. Jätteroligt som alltid att ha dom här allihop.



Hannas pappa Jörgen


Hannas mamma Eva, Alva och Alice vill bara ha hennes hjälp när hon är med. 






Töserna leker att dom är i poolen och är Lollo och Bernie inför försommarens resa.

Jag avslutar som vanligt med en layout som jag också hunnit göra klar. Den är till Lasting Memories andra utmaning denna månaden. Hela månaden är det med tema "The Oscars" och denna med Anything goes.


Vi har ju fått en ny prins i vårt kungahus som ska heta Oscar och då blev det en tanke att kombinera temat när jag hittade detta fotot på barnbarnet Wille när han var liten. Då för ca 10 år sedan var det tjejerna som klädde ut honom och visst är han söt. Han heter Oskar med k, men jag ändrade till c efter temat och nya prinsens namn. Nu är inte jag någon större anhängare till vårt kungahus och Willes pappa Joel är det absolut inte haha!
Iallafall är jag nöjd med denna layouten, kanske mest för att jag gillar fotot,  jag har använt vit CS med lite guldspray och miststänk. Mönsterpapper från Studio Callico och några få dekorationer.

Det var allt för idag, ha en trevlig helg alla och njut av morgondagens vårväder som skall vara i hela vårt avlånga land.

9 kommentarer:

  1. Tänka sig att ni har riktig vår redan. Eller det kanske är alldeles normalt :-) Vi har haft sol och härlig väder med snö vi :-) Är så härlig att se dina bilder. Maten ser som alltid väldigt god ut!! Och en söt liten gosse som avslutning :-) Förstår att du är nöjd själv också ♡ Jätte fin layout!! Snyggt med dom sneda remsorna i nederkanten. Ha det gott !! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att det är alldeles normalt, till och med kanske lite sen om jag jämför med de senaste åren. Tack, ja IBLAND får jag till det så att jag känner mig nöjd. Då är det extra roligt. Ha det gott däruppe i snö och sol och familj! Kram

      Radera
  2. Fint kort, Och som du skrev så är det diktatur att ärva en titel.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Joel, ja, jag vet vad du tycker haha!

      Radera
  3. Awesome Layout :) I always enjoy coming to your blog and seeing what has been happening :) Thanks for playing along with Lasting Memories Tina LMDT

    SvaraRadera
  4. Amazingly beautiful spring photos and a fun layout too. I have several photos of my son dressed by his sisters. So cute love all the gold touches as well

    SvaraRadera
  5. I always enjoy going on a picture journey with you! You have the most beautiful photos! And your layout is super cute! Love the bits of gold! Thanks for joining us at Lasting Memories!

    SvaraRadera
  6. Adorable layout...He looks like a little prince! Great use of the gold. Thanks for playing along with Lasting Memories!

    SvaraRadera
  7. AWE.... what a sweet face! Great use of gold on your layout! I am so happy that you returned to Lasting Memories! I hope you can join us again soon - I can't wait to see another page!

    SvaraRadera