Translate

söndag 28 februari 2016

Vilodag och kalas

Idag har jag tagit det lite lugnt och vilat kroppen efter vandringen igår. Det har varit skönt att bara fixa lite hemma och scrappat såklart.
Idag har jag gjort en layout till Scrapping Outback, de har en bild med de färger som ska användas också måste man ha minst en sak i shipboard.


Färgerna är alltså mörkblå, ljusblå, gul, röd och grön.


Alla färger är representerade på en vit CS. Jag utmanar verkligen mig själv med att fylla det hela, vilket jag inte gör så ofta och är oftast inte heller nöjd när jag gör det. Denna tycker jag ändå är rätt ok. Två st chipboard med text finns med och lite annat. Foto på barnbarnet Ebba när hon spelar innefotboll. Kdff står för Kullabygdens Damfotbollsförening.

Min syster Anita fyller år i veckan och hade kalas för ett gäng väninnor. Hon hade lagat så mycket god mat och det var ett riktigt trevligt gäng. Anita själv har varit dålig hela veckan och var fortfarande förkyld. Att hon orkade fixa allt detta är en gåta.







Så gott, löjrom på en potatiskaka.


En underbart god fisksoppa


Ingefärspäron med grädde, mitt fel att grädden blev för hårt vispad! Dessa gjorde mor ofta och det är så gott.


Jättetack för denna trevliga em/kväll.

Idag är det 30 år sedan vår statsminister Olof Palme blev skjuten. De flesta vet nog exakt vad de gjorde denna natt, ett minne som för alltid etsat sig fast hos mig. Dotter Mia kom hem och väckte mig och Harald och berättade detta. Sedan sov vi inte mer den natten, det känns fortfarande sorgligt.
Jag avslutar dagens inlägg med hans ord som kan översättas till vad man än har för politisk hemvist.

”Vi går mot framtiden med kunskapen som instrument och övertygelsen som drivkraft. Och uppgiften kan aldrig bli för stor. Ty politik, kamrater, det är att vilja något”. 
Olof Palme

9 kommentarer:

  1. Jag fick höra det på radion i bilen på väg hem från en fest. Vi trodde först det var radioteater och tyckte det var hemskt med något så realistiskt. Så jag minns också att jag väckte er och sen satt vi uppe, förfärade över vad som hade hänt! Fina ord av Palme!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan precis se dig när du stod där vid vår säng! Konstigt, jag som har så dåligt minne annars.

      Radera
  2. Det har varit mycket Palme hela dan på radion och TV:n. Blir fortfarande ledsen och känns som det var i går..Jag låg kvar i sängen och Michael skulle titta på Godmorgon Sverige..han kommer rusande in i sovrummet och sa att Olof Palme var död Jag var höggravid med Anna och jag tänkte hur skall det nu bli..Sorg i hjärtat Jag beundrade honom mycket, hade hört honom på 3 valupptakter och en gång i Höganäs Det var fantastiskt hur han kunde tala för en knäpptyst publik med 25.000 personer..Han trollband alla :) Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Programmen på TV nu har varit bra, jag funderar mycket på hur det blivit om han fått leva. Kram

      Radera
  3. A Beautiful layout Christel - love the use of printed papers.
    Thank you for taking the time to enter our challenge over at Scrapping Outback :)

    SvaraRadera
  4. This is a lovely page and a great way to document those events. Thank you so much for joining us and hope you will join us again next month for another fantastic challenge.

    SvaraRadera
  5. Ja jag hörde det nog på God Morgon Sverige också...Tragiskt!! Minns att jag hade sportlov och var sedan i slalombacken här hela dagen. vi pratade endel om det även vi ungar, jag skulle fylla 12 år det året på sommaren. Nä nu går vi till något trevligare.. en GLAD layout i "våra" fina papper. Jag har ju tyvärr inte alla som du men är glad åt dom jag har. Passar ju perfekt till den här utmaningen som du löst med bravur. Det händer massor och ändå är det balans och dom gula bokstäverna, MUMS!!! Läckert alltsammans :) Läckert ser det ut det ni fick att äta också :) Ha en bra dag kära Du!! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du, du är alltid så positiv och glad med dina kommentarer och det smittar.... Tack för att du alltid håller ut..... Stor kram!

      Radera