Translate

lördag 23 januari 2016

Lördag

Tidig morgon igen, men det förde det goda med sig att jag tog mig samman och skötte det nödvändiga med bokföringen i Fotoklubben. Nu är det ordning och reda som gäller. En promenad som jag pausade hemma hos kusin Gun där jag blev bjuden på lunch.


En underbar tulpanbukett och krans utanför blomsteraffären på Storgatan.


Det snöade lite idag igen, men nu kommer mildvädret och då försvinner den nog.





Lunch hos Gun och Göran, gott!


Gun promenerade med mig tillbaka och vilka mötte vi då? Alva och Alice ute med pulkorna med mamma och mormor som var på besök.


Jag måste ju sköta handlingen numera och inne på Lidl brast en av mina broddar på skorna, tur jag köpt nya, fast jag hoppas att jag inte behöver dom mer.


Jag var så mätt efter lunchen så det blev bara en varm macka med rester, ost och grönt ikväll.

Jag hörde inte mer från Harald igårkväll och fick förklaringen idag. De hade gått in till Santo Domingo på Dominikanska Republiken för att tanka diesel på kvällen och blev helt överfallna av myndighetspersoner under ca 4 timmar. Papper, papper i massor och när de fyllde i att de kom från Colombia så genomsöktes hela båten överallt. Mjölpåsar och allt stack de hål på och de efterlämnade en fullständig röra överallt. Det är inte lätt för Harald och Ola när det inte är deras båt. Alla skulle ha pengar och endast en person pratar engelska. Dom fick inte tanka förrän alla papper var klara och när det sedan var klart och en tankbil kom så tog dom inte kort och körde igen. Dom skulle istället gå till en marina som dom inte vågade gå till igårkväll pga dåligt djup och då startade inte motorn. De blev bogserade in till marinan där de sedan kan tanka diesel. Jag har skypat med Harald ikväll, deras eftermiddag och då var dom och åt middag på ett ställe med wifi. Efter det skulle dom börja mekka med motorn och hoppades få rätt på det, de tror att det är igensatta filter så dom har ett tråkigt arbete framför sig. De hoppades verkligen, och jag också, att de får rätt på motorn, dom har hemlängtan nu. Det har varit mycket problem med båten och vindar, ström och hög sjö emot dom och de är riktigt trötta på det. 

Jag har scrappat en liten stund idag och det blev en layout till Scrap Our Stash. En av deras tävlingar denna månaden är att bli inspirerad av denna bilden.



Jag inspirerades av färgerna i bilden och katten. Jag använde svart CS och man skulle även måla/stänka vit färg. Det blev stänk som heter duga, jag försökte få fram mist från en flaska och märkte inte att jag stänkte ner hela cardstocken. Det fick bli så. Den andra vita färgen har jag rollat på. Några blandade mönsterpapper också tog jag efter min scrapvän Annas idé att lägga till bokstäver till wonder så det blev wonderful. En lite glömd dekoration nu är brads och några sådana letade jag fram. Foto på barnbarnet Ebba och deras katt Sixten. Så blev denna, jag kan bara skratta!

16 kommentarer:

  1. Det var roligt att träffas idag. Jag gick ner till hamnen efter att vi skilts. Layouten är jättefin som allt annat du gör.
    Tråkigt med Harald och Ola. Hoppas det ordnar sig för dem. Hälsa om ni har kontakt igen! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var det, förstod att du gått lite längre. Ja det ordnar sig säkert, att segla är ju alltid ett äventyr.

      Radera
  2. Oj vilken jobbig seglats Harald och Ola har, det låter inget vidare, annorlunda myndigheter och inte så modernt som vi är bortskämda med...Skall väl bli skönt när dom kommer hem kan jag tro.....Kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en ökänd sträcka, det vet alla, det löser sig säkert. Kram

      Radera
  3. What a fab and adorable page. Love the details. stash use, and cute photo. Thanks for your awesome entry in our challenge at Scrap Our Stash!

    SvaraRadera
  4. ÅHH!! vilka tulpaner!!! Fryser dom inte ute hos er nu? Mysigt att få åka pulka för töserna :) Vilket äventyr och elände för Harald och Ola!! Men nu så ska det väl ändå lossna för dom så det blir lite njutning den sista biten får vi hoppas och tro. Och du har ju bara smashat till och gjort en tok härlig LO igen!! Du bara levererar!! Så läcker och dom "extra" stänken med vitt ser så planerade ut så, snyggt!! Jag tror inte jag får ihop något till denna, särskilt inte nu efter att sett din snygga :) Haha!! Ha nu en riktigt skön söndag!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, dom såg lite hängiga ut, men det är vackert tycker jag. Tack, jag gillar ju dom där utmaningarna som man får klura lite på. Hinner du gör du säkert något jättebra! Kram

      Radera
  5. Awesome!! Thanks for your entry in our challenge at Scrap Our Stash!

    SvaraRadera
  6. OMG the tulip wreath!!! LOOOOVE! But I'm here to comment on the SOS challenge hehe :). Great take on the book cover challenge, I can see the colors inspired you (and the cat!). Thank you for your entry at SOS! X

    SvaraRadera
  7. What a GREAT layout! LOVE your take on the inspiration! Thanks for playing along with us at Scrap Our Stash!

    SvaraRadera
  8. I've always loved the white paint on black background...great job!
    Thanks for participating along with Scrap Our Stash!

    SvaraRadera
  9. Jättesnygg LO! Gillar att du har använt ett svart CS. Så klart älskar jag alla cirklar som du har som dekorationer! ;-) Tack för att du delar med dig till oss på Scrap Our Stash! Kram Åsa

    SvaraRadera
  10. Love the background work and awesome take on the challenge. Thank you for joining us at Scrap Our Stash.

    SvaraRadera
  11. Great use of patterned paper on the black background!! Thanks for joining at SOS!!!

    SvaraRadera
  12. Lovely layout. Thanks for joining us at SOS

    SvaraRadera