Translate

onsdag 16 december 2015

Mysdag

Harald intog köket idag och gjorde julköttbullarna. Just till julen använder vi min mors recept, inget märkvärdigt recept, det är nog mest känslan.


Gamlamormors köttbullar
Blanda 5 msk skorpmjöl med 2 dl vatten och kaffegrädde. Låt svälla. Blanda ner ca 700 g fläskfärs (vi tar blandfärs), 1 ägg och 1 riven gul lök. Krydda med 1 tsk buljongpulver, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm vitpeppar och 1 krm kryddpeppar. Rulla och stek.

Jag tog istället min promenad och avslutade hos en fotvårdare. 


Det här bordet har liksom flyttat sig.


Skönt och lugnt väder, riktigt njutbart, men det är grått och jag hittar inget roligt att fotografera.


Ett tak till som behöver läggas om.

Jag fick ett presentkort på min födelsedag i våras på fotvård och äntligen skulle det bli av.


En fin bricka var uppdukad till mig, det tillkom ett fat med bredda smörgåsar och kakor!


Jag hade det jätteskönt, har aldrig tidigare varit på fotvård och det var verkligen inte dumt, jag satt där i 1,5 timme och tiden bara försvann. Vilken fin present, tack!


Jag mötte Harald utanför hemmet och vi gick tillsammans till Kakbodens Bistro och åt lunchbuffé. Ett presentkort till haha! Vilken dag.


En väldigt god Kräftsoppa.



Jag passade på att äta sånt jag tycker om och som vi sällan har hemma.


Det var mysigt att sitta där och efter maten fanns det små kakor till kaffet. Det är inte dumt med sådana små munsbitar. Jag har redan missat de kakfria dagarna!



Harald hittade en miniprinsessbakelse i en liten form, ingen dum idé.


En fin liten grupp får avsluta dagens inlägg.

3 kommentarer:

  1. Ooohhh!!! Vilken MYS dag!!! Vad härligt för dig kära du. Det behövde du så väl. Vad med mysiga ställen ni har att gå ut till och äta och fika. Jag njuter bara av att få se en glimt av det. Jag har nästan gjort klar en tolkning av din snygga skiss ikväll :-) Känns ansvarsfullt att tolka det du gjort så fint. Kram Anna ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förresten!! Har du sett att du är Featured hos My Creative sketches !!!? :) :) :) GRATTIS!!! Och God Morgon :) Kram Anna

      Radera
    2. Ja, tack det var en skön dag igår, idag är det lite jobb. Åh, jag ser fram emot att se din tolkning. Jag hade inte sett det, tack för att du påminner mig att kolla, det var ju en rolig överraskning såhär på morgonen. Ha en bra dag, ni har väl fått lite snö nu. Kram

      Radera