Translate

måndag 17 augusti 2015

Lugnad

Jag har blivit lugnad idag, har pratat med Capio Citykliniken och varit hos sjukgymnast. Dessutom är jag lite lite bättre. Det tar tid har jag fått veta, lite vilseledd blev jag nog och har trott att jag genast skulle bli bra. Svullnaden kan sitta i flera veckor, inget konstigt och sjukgymnasten tyckte ändå att jag  hade bra rörlighet efter bara sex dagar. Jag ska köra mitt träningsprogram, cykla och gå vad jag kan samt ta smärtstillande medicin, det får ta sin tid, ok tålamod, tålamod. Det tråkiga var nog att jag fick veta att det fanns artrosförändringar som inte syntes på röntgen. Jag får nog jobba på att acceptera att jag börjar få ålderskrämpor. Jag cyklade en extra runda efter sjukgymnastbesöket och fortsatte till båten där Harald var och fixade. Det är otroligt varmt, men jösse vad det har blåst idag.


Jag har saknat mitt fotograferande, kanske kan jag så småningom gå små promenader.


"Vår" brygga och här kommer Harald.


Fina hamnen i Höganäs.


Idag har jag tolkat CiliinPapers månadstävling för augusti. Lite ovanlig utmaning med att ha en egentillverkad titel och någon mening eller liknande som betyder något för en själv.


Jag gjorde en layout som inte alls är jag känns det som, men ibland är det roligt att prova på något annat. Nu ser jag att jag skulle skrivit om texten så att det hade passat bättre. Titeln har jag klippt ut från papper och sytt med symaskinen. Papper och stjärnor från Studio Callico, något papper är från BoBunny och några flairs. Fotona är på vår båt Aeolus från i sommar och det är seglarvänner, Maj-Lis och Lennart som fotat oss. Eftersom vi funderar på att sälja henne så kändes det viktigt att scrappa och minnas (och få lite ångest). Texten är denna om den inte syns så bra, jag tycker mycket om den även om den är svår att leva efter. 

"For yesterday is but a dream,
and tomorrow is only a vision.
But today, well lived,
makes every yesterday a dream of happiness,
and every tomorrow a vision of hope.
Look well therefore, to this day!”


6 kommentarer:

  1. Så fin dikt.....:) Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är den, jag har för mig att vi fått den en gång av seglarvänner, kram

      Radera
  2. Hej! Jättefin dikt! När jag bröt benet vid ankeln för 7 år sedan, undrade jag hur jag skulle klara 6 veckor med gips från tå till knäveck. Gick ju bra förstås. Jag
    stickade dockkläder till mitt barnbarns docka, vilken garderob den dockan har! Och till en annan docka...Läste massor. Tog det lugnt helt enkelt. Du har ju biblioteket tvärs över gatan....Livet rullar på. Snart är det onda över! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, ja skäms lite över mitt dåliga tålamod, försöker jobba på det och jag vet ju att när det går att se tillbaka på det så var det inte så farligt. Kram

      Radera
  3. Ja som sagt!! så fina tänkvärda ord på en fin LO!! Du har så rätt det är alltid roligt att testa olika stilar :) Tycker du har haft ett rejält tålamod hela detta året jag, det har ju varit olika grejer, ganska tuffa saker, lite nu och då och ÄNDÅ är du oftast glad och possitiv och orkar peppa mig och andra!!! Du är så bra!! <3 Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du, peppning behövs alltid, gör livet roligare även om det är roligt haha! Kram

      Radera