Translate

tisdag 11 augusti 2015

Knäopererad

Äntligen fick jag opererat mitt knä idag, är jätteskönt, men ändå finns en oro för att det inte ska bli bra. Jag har varit helt övertygad om att bara jag blir opererad så blir allt som vanligt igen. Läkaren var inte lika optimistisk. Men, först imorse åkte jag buss och tåg ner till Lund, smidigt och bra och jag var i god tid.




Capio Citykliniken, jag har anlitat den tidigare, då i Helsingborg och har alltid blivit så bra bemött. Inget undantag idag, helt underbar personal och man känner sig så bra omhändertagen.


Jag hade oroat mig lite för själva bedövningen, men jag fick en dos narkosmedel och hade ingen aning om när de lade bedövningen, dessutom hade jag snackat fick jag veta, ingen aning alls om det. Det är det som gör vårt jobb roligt tyckte personalen, haha! Lite jobbigt blev det ändå sedan, men helt klart lätt att stå ut med. Skadan var värre än det som syntes på magnetröntgen sa läkaren, jag såg själv den fransiga menisken på skärmen, den röda inflammerade vävnaden och det fanns även lösa broskbitar. Mitt knä är utslitet fick jag veta och därav var läkaren tveksam till att det skulle bli bra, men kan bli, så jag hoppas. Jag frågade med panik i rösten vad jag skulle göra då? Jag kan ju inte ha så ont resten av mitt liv? Isåfall får det bli ett helt byte av knäled och då är det ju en mycket mer komplicerad sak. Nu låtsar jag att jag blir helt bra när smärtan från operationen är över.


Det smakade bra med kaffe och mackor efteråt, jag var ju fastande inför operationen.


Snyggt och prydligt, jag gillade framförallt strumporna!


Syster Anita hämtade mig och vi fick stå still i en timme på motorvägen p g a en trafikolycka.


Dotter Mia kom efter jobbet, jag lyckades fixa middag till oss som jag glömde fota. En god torskrätt som sig bör när Harald inte är hemma. Vi fick en härlig pratstund, vi har ju inte setts på länge.


Fina blommor och två tidningar till mig, vad glad jag blev, jag köper aldrig tidningar, men det är så roligt att titta i, jag njuter av dom nu. 


Jag fick två fina tröjor av henne från New York och från MoMA och The Museum of Modern Art. Är dom inte läckra?

Harald hade en lite jobbig färd idag och gick in till Varberg för att vila och tanka diesel, han har haft motvind nu hela vägen. Imorgon skall det bli bättre vindriktning och svagare vind så det blir skönt för honom. Om allt går vägen kommer han hem imorgonkväll.


12 kommentarer:

  1. Så skönt att det är gjort! Vi önskar snar läkning och att du blir smärtfri! Kramar från s/y Lenas besättning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla ni! Har sett att ni haft fina seglingsdagar, härligt!

      Radera
  2. Nu hoppas vi på det bästa, men du får nog vara lite rädd om dig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det ska jag försöka nu, inget hoppande iallafall! Kram

      Radera
  3. Håller tummarna att det blir bra så du inte behöver få nytt knä. Kram.

    SvaraRadera
  4. Håller med alla föregående talare...tänkte faktiskt på dig kl. 7 imorse när jag cyklade hem efter jobbet..skönt det gick bra..Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gunnel, alla är så snälla, det är ju liksom ingen jättestor grej, men väl så jobbig!

      Radera
  5. Ja nu hoppas vi och tror att allt blir bra!!! Jättefina tröjor har du fått!!! Ja strumporna var ju riktigt snygga, haha!! Och vilken snygg LO du har gjort till VS denna veckan!!! STOR favorit!!! Var nu rädd om dig kära du!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, idag ska jag börja scrappa har jag bestämt, får se hur det går! Kram

      Radera
  6. Hej Christel! Måste berätta om min man, som fick en ny knäled 2011. Han har haltat och haft ont i många år, men i Hässleholm fick de honom att tänka " nytt knä" jo men visst! Efter 3 dagar på sjukhuset kom han hem, hade kryckor 5 veckor och smärtstillande enligt schema, sen dess smärtfri och haltar inte längre. Ångrar att han inte gjort det tidigare! Underbar personal i Hässleholm!
    Så oroa dig inte, de ordnar det! Jag vet fler som gjort samma sak, helt OK!
    Kram och ha det så bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Vanja, känns gott och hoppingivande att höra, kram

      Radera