Translate

torsdag 30 juli 2015

Regn och sol

Igår var det ett bedrövligt väder, regnade större delen av dagen, men kvällen blev skön så det fick uppväga en aning. Vi åkte iland på förmiddagen iklädda regnställ och stövlar och jag linkade med så gott jag kunde. Det är inte ens roligt att kolla i butiker när jag har så ont i benet. Vi köpte iallafall lite gott kaffebröd på anrika Setterlinds bageri och Arne följde med oss till båten och fikade. 


Ingrid Bergmans torg



Inte den vanliga sommartrafiken.




Här ligger vi på svaj.


Arne och nya valpen Dixi, en så gullig Jack Russel


Här hyr dom i den lilla utbyggnaden till vänster på huset, jättefint.

Harald åkte med dom lite senare till Hambugersund och handlade mat också åt dom glass, dessa gottegrisar! Jag satt kvar i båten och vilade benet. På kvällen tröstade vi oss med att gå till Beriths. De har supergoda pizzor och det var en trevlig kväll, det var också dans på bryggan vid hamnen och vi stannade en stund och lyssnade på musiken. Vi avslutade med kaffe och avec i Arne och Lilians lägenhet.



Sista kvällen för Louise som åkte hem till Stockholm idag för att jobba.





Här ligger vi till med jollen, lite svårt att ta sig upp.



Idag vaknade vi till sol!!! Den bländade nästan när vi steg ut i sittbrunnen. Jag hade fått tid hos Närhälsan här i Fjällbacka för att försöka få bättre smärtlindring. Jag fick träffa en väldigt trevlig läkare som förklarade för mig vad jag kan göra i väntan på förhoppningsvis operation. Jag fick annat smärtlindrande än Ipren, jag ska ta Naproxen i kombination med Alvedon också ska jag bli bättre på att vifta med ben och fot lite mer i alla situationer för att få bättre blodcirkulation och mindre svullnad. Det visste jag i och för sig, men nu är jag lite gladare med förhoppning att bli iallafall lite smärtfri. Det var en ren pärs att ta sig till vårdcentralen och tillbaka och tog en väldans tid. Jag som annars är så snabb och kvick, nu kallas jag iallafall inte för vesslan.



Fjällbacka - Hasstensholmen - Fjällbacka, 5 distans.

Vi drog upp ankaret och gick för motor ut till Hasstensholmen där de andra redan var. Vi ankrade utanför och tog jollen in till ön. En skön dag med lunch på klipporna och mysig samvaro. Några badade, men inte jag.







Nu har vi precis ätit en god middag, läs och häpna, i sittbrunnen med grillad kotlett, potatis, crème fraichesås och bönor på burk. Strax kör vi jollen in till Arne och Lilian för kvällsfika och jag lånar internet och uppdaterar.

6 kommentarer:

  1. Åh, ditt stackars ben:) Hoppas det blir lite bättre nu! Skönt med sol i alla fall, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns redan lite bättre och ni verkar ha det bra i NY, kram

      Radera
  2. Johan Emanuel Sande31 juli 2015 kl. 08:41

    Fina bilder.Skulle vilja vara där igen med båt.
    Ha det bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att vi inte är här samtidigt!

      Radera
  3. Härligt att ni fick en SOL dag!!! Och bra att du fick träffa en doktor som gav dig lite mer potenta tabletter. Nu hoppas och tror vi att dom ska göra nytta!!! Tack för dina fina kommentarer min vän, dom värmer!!! Var rädd om dig nu!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, känns redan lite bättre, så roligt att kolla din blogg, då får jag min lilla scrapdos, kram

      Radera