Translate

lördag 13 juni 2015

Nivå

Vi har iallafall fint väder...... Det går absolut ingen nöd på oss heller, men att vänta är inte min starka sida. Hela torsdagen väntade vi på mekanikern och halva fredagen, han kom vid ettiden och sedan blev det problem. Det är spridaren precis om Harald trodde, vi var rädda för toppen eller vad det heter, men jag skulle tro att detta nog blir nästan lika dyrt. Problemet härrör sig från när vi hade mekaniker i Frankrike efter att ha vattenfyllt motorn. Den mekanikern gjorde vid spridarna utan att sätta dit en massa som ska vara där vilket gjort att de bränt ihop. Nu tog det honom nästan två timmar att få bort en och nu måste han ta bort toppen för att försöka få bort de andra två också som sitter fast. (detta är mitt försöka att förklara vad som är fel). Mekanikern åkte tillbaka för att se om de hade delar annars måste han beställa. Han lovade återkomma idag, men det vet man aldrig.


Efter denna chocken gick vi för att köpa glass och jag badade. Äntligen underbart väder.





Igårkväll gick vi på den lilla restaurangen här, vi måste pigga upp oss med något och pengarna rullar ändå med våldsam fart.


Det ligger två restauranger här nere i hamnen, detta är den gamla seglarklubbrestaurangen som de inte fick driva vidare själv, blev visst fel konkurrens.


Först en liten GT i båten efter duschen.



Maten var god, unghane med sparris, nypotatis och vitvinssås.


Kvällarna tillbringar vi med våra spel.


Det blir också en hel del läst och det har jag ju längtat efter så jag försöker inte gnälla.


En bok om terrordådet på Utöya i Norge  skriven av en överlevande tjej och hennes pappa, där de skriver vars ett kapitel över tiden. En väldigt stark bok tycker jag med mycket känslor och mycket hopp i allt det svåra. Jag minns exakt var vi var när det hände, vi låg på svaj i en vik Dannemark i Bohuslän och följde händelserna på radion. Mycket läsvärd bok, inte bara om Utöya utan även om att acceptera olika kulturer och att kämpa för att kunna leva tillsammans på vår jord.


Sedan följde en deckare som är en trevlig bekantskap, jag har inte läst hennes tidigare böcker och den är underhållande och svår att lägga ifrån sig.

Idag har vi blivit bogserade till en annan plats eftersom ägaren till båtplatsen vi legat på kommer tillbaka idag. Jag har cyklat till Biblioteket för att uppdatera här och sedan handla lite i butiken här.



Jag avslutar med en passande layout som är utifrån juni månads tävling hos Hobbyworld, http://hobbyworld-se.blogspot.se/2015/06/junis-tavling-challenge-in-june.html Denna månaden är det helt fritt att göra precis vad man vill.


Jag har använt ett bakgrundpapper från Studio Callico och även den stora tagen och bokstäverna är därifrån. Fotot är från min och maken Haralds allra första segling 1983. Den lilla segelbåten var Haralds och året därpå köpte vi en lite större, Maxi 77 tillsammans. Det har blivit många äventyr sedan dess.

13 kommentarer:

  1. Åh! Så snyggt och så fräscht med grönt och svart!!! Du har komponerat ihop allt så läckert!! Och snygga papper från dit fina SC Kit...... mums!!! Ha det gott ♡ kram

    SvaraRadera
  2. Ni ser rätt glada ut (på bild i alla fall) så ni njuter nog lite ändå då vädret är fint. Vattnet var nog lite kallt enligt din min Titte. Hoppas ni snart kommer vidare. Kramar på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för uppmuntra iallafall, ja fast inte så kallt faktiskt men botten var inte kul så det blev bara ett dopp! Kram

      Radera
  3. Håller med Ulla...och äventyr är ni ju i hela tiden.....:) Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jotack, bäst så enligt mig..... Kram

      Radera
  4. Hej!
    Har ni emigrerat?
    Otur med grejerna. Kan det vara Murphys lag som trätt in?
    Hoppas det reder ut sig tills första månadsmötet den 3/9.
    Ni får gärna titta in på min utställning 11/7-19/7. Om inte båten blir klar får ni ta färjan över och sen buss till Höganäs.
    Hälsningar
    Torsten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det hoppas jag verkligen och den färdvägen kan jag och vem vet om jag inte tar den.......

      Radera
  5. Snygg layout och snygg båt! :) Gillar massor! Tack för att du är med och deltar hos oss på Hobbyworld. :)

    Mvh Malin

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig, somrig layout, underbar!
    Tack för att du är med och tävlar hos oss på Hobbyworld.

    Hälsningar
    Helén

    SvaraRadera
  7. Härlig LO med en riktig sommarfeeling!! Jag gillart!! :D

    Tack för att du är med i Hobbyworlds juniutmaning!

    / Jeanette - Tettiz

    SvaraRadera
  8. Jättefin LO, somrig och härlig!
    Tack för att du är med och tävlar hos oss på Hobbyworld.

    Kram Tesa/Therese

    SvaraRadera
  9. Snygg och stilren layout.

    Roligt att du är med och tävlar på Hobbyworlds utmaning denna månaden.

    Kram Katja

    SvaraRadera