Translate

torsdag 28 maj 2015

Ystad

I Ystad stannade vi idag, vi kan fan inte bestämma oss vart vi ska ta vägen. Vi läser olika sjörapporter dagen i ända, räknar dagarna vi har och kommer fram till olika mål. Vi hade bestämt oss för Sassnitz imorgon, men sedan ändrades rapporterna en aning och det blev inget alternativ. Det bästa alternativet vindmässigt är att fortsätta uppåt längs ostkusten, men då är vi rädda för att vi inte hinner hem till det vi ska. I hela vårt gemensamma liv har vi tagit ogenomtänkta beslut för att vi velat för stunden och så fortsätter det tydligen, hur bra var det att segla till Ystad istället för att stanna i Limhamn eller bara gå över till Dragör som var alternativet? Hur blev det så? Det var broöppningens fel haha!

Nåja, vi har sett Ystad idag, vi har varit här en gång tidigare, jag tror 1994 när vi seglade upp på ostkusten och gick Göta Kanal. Vi kommer inte ihåg mycket så det var väldigt trevligt. Vilken otroligt fin stad det är med många fina gamla byggnader och härlig atmosfär.


Här ligger vi bra i den fina hamnen.


I hamnområdet ligger en skeppsbutik som vi kommer ihåg, Tackel och Tåg, så mycket prylar, gammalt och nytt och ganska skitigt. Jag blir rätt fort mätt på sån röra.



Så här kan man också köra omkring turister.






Det är inte mycket folk på uteserveringarna.


Vi gick in på ett mysigt fik där de serverade vegetarisk buffé. Vi satt i den sköna soffan och drack kaffe och åt en macka.



Min macka ser lite äcklig ut, men var jättegod, suddig bild också.



Mitt knä och ben är inte ok och det är en plåga att gå, dessutom har jag värk i hela benet särskilt på nätterna. Jag får gå och undersöka när jag kommer hem. Tillbaka i båten hade vi lite jobb, Harald tog ner sprayhooden som jag fick laga medan han tvättade däck och sittbrunn.


Sedan vräkte regnet ner och det blåste ordentligt, det skramlade i riggen och ven runt alla master här i hamnen. Just då var vi ganska glada över att inte vara ute på havet. Vi tittar på några TV-program i datorn och ser reklamen om Jojokortet som man kan åka runt med i Skåne. Det är fjärilar som flyger och vi tycker det ser fint ut. Ett Jojokort för hela sommaren kostar inte mer än 3 nätter här i Ystad. Jag vet inte riktigt om jag vill mer med detta båtliv, jag antar och hoppas att det bara är just nu jag känner så. Det ändrar sig när vi seglar upp till Bohuslän istället, det är mycket roligare.

Till middag idag blev det Ikeas små isterband med potatismos.




4 kommentarer:

  1. Snaaart!!! Kommer du att njuta av båtlivet igen ska du se:) Annars får ni sälja den och bli vanliga pensionärer som din dotter tycker :) Ha det gott!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det lutar nog ditåt just nu!

      Radera
  2. Hej! NI har ju hamnat i världens blåshål dessutom....Österlen och havet där är inte att leka med. Åker ni hemåt nu kanske? kan tyckas vara bäst när det bara blåser och regnar. Lova att du går och kollar ditt onda ben! Verkar lite väl ont tycker jag. Hem sköna hem- lycka till på färden! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jo fast Öresund är inte långt efter just nu. På måndag ska jag ringa, om vi är hemkomna!

      Radera