Translate

fredag 15 maj 2015

Segling

En fin mellandag vädermässigt idag och vi passade på med en segling och tog barnbarn som var villiga med oss. Seglingen gick över sundet till Hornbeck i Danmark. Lagom vind fast en jäkligt kall en och solen lyste hela dagen på oss.




Lite orolig sådär i början, men Wille styrde bra!


Vi fikade med vaniljmunkar.


Sanna och Ebba hade det skönt på däck.




Framme i Hornbeck tog vi en promenad i byn innan vi åt lunch i båten. Vi skulle grilla korv, men Harald fick inte igång vår gasolgrill så det fick bli på stekjärnet istället. Det blev bra iallafall med makaroner, korvbröd och en massa olika tillbehör. Det är bra att få testat lite innan vi ska segla nästa söndag, nu är det grillen och värmaren ombord som inte fungerar och måste fixas i veckan.


Stranden i Hornbeck är en av de finaste jag vet, det är dessutom så roligt att bada där eftersom det oftast är stora vågor. Idag var det dock inte aktuellt.










Wille fick en liten stund att fiska iallafall.


Här sitter vi med senap och gurkmajonnäs, rynkor och herpesutslag!



Efter maten gick vi upp i byn för att köpa glass som vi alltid gör någon gång på sommaren i Hornbeck. De gräddar sina strutar på plats och doften är härlig, sedan är det det där med flödeboll, guff och annat.....





Mycket folk på uteserveringarna.
Seglingen hemåt gick också bra, då var vi trötta och det blev lite slutna ögon här och där. Men, en underbart skön segling med perfekt vind.




Så var vi hemma igen, tack för att ni följde med oss, fin minnesdag!




6 kommentarer:

  1. Tack för en super-dag !!

    SvaraRadera
  2. Åååååå!!! Avundsjuk, jag blir så avundsjuk....... Men en sån underbar dag ni haft!!!! Vackert, trevligt och helt enkelt ja,a underbart!!!! Och Harald och Du är så fina så!!! Så roligt att få se era äventyr, känns som att jag får vara med om mycket :-) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja vi är så glada för att ha möjlighet att segla och få lite äventyr allt som oftast! Kram

      Radera
  3. Inget annat ord som passar än--Underbart-- :) Gunnel

    SvaraRadera