Translate

söndag 3 maj 2015

Premiärsegling

Äntligen kom vi iväg på en premiärsegling över till Gilleleje. Solen sken och det var en ganska frisk S vind och den var iskall. Det blev en riktigt härlig tur över och allt på båten fungerade bra.


Kapten!


Kullaberg




Nakkehoved fyr


Vi lade till inne i gamla fiskehamnen och tog en promenad i byn. Det är alltid så roligt att komma dit första gången på året.



Stenkrossen.






En riktigt stor husbåt byggdes på varvet, som en stor villa faktiskt. Kan undras var den ska ligga.




Det såg ut som vanligt i byn, en och annan butik har slagit igen och någon ny har tillkommit. Tillbaka handlade vi lunch i hamnkioskerna, jag i en och Harald i en annan. Vi tog maten med oss ner i båten och firade med en flaska Cava.


Stjerneskud till mig och


Hamburgare till Harald




Dom jäkla måsarna är närgångna och jobbiga, men det hör till på något vis. Hemseglingen gick också bra, jag somnade som brukligt, det är inte klokt så tröttande det är. Ikväll sitter vi och gäspar i soffan och är lite frusna i kroppen. Men, väldigt nöjda med seglingen.

Första söndagen i månaden och en ny utmaning hos AlltOmScrap, http://tidning.alltomscrap.se/2015/05/djurmonster.html
 Denna månaden är det djurmönster som gäller och mitt bidrag där är denna layout


Det är inte precis mitt vanliga val av papper, men jag hade detta ugglepapper från Panduro och hittade också lite djurdekorationer. Jag målade några av ögonen på pappret för att ta upp barnbarnet Ebbas blå ögon. Ett äldre foto när hon var i 6-årsåldern.





6 kommentarer:

  1. Alltså det här är så exotiskt för en syd norrländska som jag :) Underbara foton!!! Känns som en helt annan del av världen!! Men våren börjar så smått fatta sittgrepp här nu också. Några björkar börjar få små musöron och fler vår blommor på gång :) Dessutom är maken igång med vårbruket så snart ser jag inte till honom nästan alls på ett tag... Nu till det bästa, LOn!! så fin som alltid, det uggla pappret är jätte fint och så effektfullt att du målat några ögon blå som Ebba på fotot!! Undrar om jag har nåt papper som kan passa till den här utmaningen.... hmm... Får rota runt lite :) Ha det gott!! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det konstigt, bara vi kommer över vattnet till Danmark så ser det annorlunda ut och det är ju också så i vårt avlånga land. Och, vårbruk, det hörs ju så mysigt (är säkert inte det egentligen, mycket jobb såklart). Tack Anna, du kommer säkert att göra en häftig sak med djur och du har ju butik nära dig, har kommit en del papper har jag sett. Kram

      Radera
  2. Åh så härligt och friska vindar....fina bilder...Gunnel

    SvaraRadera
  3. Så fin scrap på Ebba ! kram Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Petra, hon är ju så söt och gullig!

      Radera