Translate

fredag 8 maj 2015

Matlagningsdag

Matlagning idag inför kalas imorgon. Det är kul, jag blir bara så trött i benen nuförtiden. Under förmiddagen samsades jag och Harald i vårt lilla kök och det är roligt. Harald stekte fläskfilé och jag gjorde tillbehören. Recepten kommer imorgon.





Under eftermiddagen gjorde jag tre kakor till "tårta". Lyckades klabba till två av dom, men det ordnar sig med toppingen.



Ibland blev jag tvungen att sitta en stund och det blev lite på balkongen i solen och lite vid scrapbordet. Jag gjorde ett kort till Hobbyworlds majutmaning, http://hobbyworld-se.blogspot.se/2015/05/skisstavling-hos-hobbyworld-1-215-2015.html



Ett kort till mitt barnbarn Anna, jag får hoppas att hon inte kollar här fast hon ser ju bara utsidan. Jag har använt vit cardstock och papper från My Minde Eye, tårtpapper och några gulddekorationer också dom där pluttarna som jag alltid glömmer vad dom heter.

När jag var klar med det som skulle göras i köket tog jag cykeln och gav mig ut på en liten runda. Jag hittade liljekonvalj och nu finns det några i en vas till morgondagens bord. Dom är inte helt utslagna, men vad det är vackert ändå.



Det var mycket folk ute denna härliga kväll och grillplatserna användes flitigt. 




Ha en härlig fredagkväll och helg!



10 kommentarer:

  1. Ett så fint kord du gjort, som alltid när du är i farten. Härlig tolkning av skissen, sitter och klurar på den... Har nog en ide' meen får se. Vad underbart med liljekonvaljer, det brukar finnas här omkring den 11/6 på vår bröllopsdag. Vi hade såna på borden på vår fest för snart 21 år sedan... Ser gott ut det där ni gör, ser fram emot recepten :) Ha en härlig dag med familj och vänner nu! Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det är en fin skiss tycker jag. Blommor är en av de saker i livet som har speciella minnen med, det är roligt. Kram

      Radera
  2. Hoppas ni lyckades med all mat till dagens fest och det ser ut som ni blir många om man kollar alla era fläskfiléer, bra teemwork! Ha en härlig helg! Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev lyckat Ulla, så roligt att få samla alla! Kram

      Radera
  3. Men galet snyggt kort!! Gillar det massor. :) Och det heter Enamel Dots. ;)

    Tack för att du är med och deltar hos oss på Hobbyworld!

    Mvh Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin, ja just det Enamel Dots, kanske kommer jag ihåg det till nästa gång haha!

      Radera
  4. Vilket underbart kort. Tack för att du är med och tävlar hos oss på Hobbyworld.

    Kram Tesa

    SvaraRadera
  5. Superfint kort! :)

    Tack för att du är med och deltar i Hobbyworlds majtävling!

    / Jeanette - Tettiz

    SvaraRadera
  6. Fantastiskt fint kort du gjort!
    Tack för att du är med och tävlar hos oss på Hobbyworld.
    Mvh Helén

    SvaraRadera