Translate

torsdag 2 april 2015

Hemfärd Berlin

Igår var det sista dagen i Berlin och vädret visade sig inte från någon bättre sida. Vi njöt av vår sista frukost på detta fina hotell. Mia har verkligen valt en pärla för oss och vi är så nöjda med allt de hade att bjuda på. Hotellet, http://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-berlin.html ligger i stadsdelen Mitte som är gamla ÖstBerlin och ett område med stark expansion och popularitet.


Tack Mia för dessa underbara, roliga och intressanta dagar.



På hotellet finns denna service där man kan fråga och sitta och få sina dagar planerade, vi fick en del bra tips där. 

Vi åkte taxi ut till EastSide Gallery, det är den längsta kvarvarande del av muren som är målad av konstnärer. Den går längs med floden i gränsen mellan gamla öst och väst. Det var väldigt roligt och spännade att se.


Den gamla bron som går över floden till stadsdelen Kreuzberg som också är under stark expansion.












Här syns tjockleken på muren och målningarna är på båda sidor med lite olika kvalitet.

Vi fortsatte med att shoppa och ville gå på ett café. Herrejösses vad vi letat efter alla dessa caféer som ska finnas i Berlin. Nu har vi fattat att dessa ligger i grupper i vissa delar. Denna dag letade vi länge och slank till slut in på ett stort varuhus, La Fayette (?) och när vi sedan fortsatte efter fikat låg alla dessa caféer, ett efter ett. 


Vi fick ändå en god fika med kakor och det blev vår lunch.

Som jag skrivit tidigare så är Berlin en stor byggarbetsplats och det är ju inte så konstigt. Det är imponerande hur mycket som redan byggts och restaurerats.



Rören som finns överallt är pumpstationer  när de bygger ut tunnelbanenätet. Berlin har högt grundvatten och allt måste pumpas ut.

Vi var plötsligt nära Checkpoint Charlie igen och denna gången gick vi in och kollade en ny (tror jag) utställning där man befinner sig i ett stort panorama och fick känslan hur det var under tiden muren fanns. Det var mäktigt och intressant.


Mycket finns att köpa bland turistställena.







Många vill sätta sina avtryck.


Så var dagarna slut och vi åkte till flygpatsen för hemfärd. En stund i loungen med lite snacks innan flyget gick. Dagen inne var det många flyg som ställdes in p g a vädret men nu verkade det gå bra igen så där hade vi lite tur.


Flyget gick i rekordfart, ca 30 minuter så var vi i Köpenhamn. Under hela färden satt alla med säkerhetsbälte och ingenting fick serveras eftersom det var osäkert väderläge. Allt gick bra tills vi skulle ha vårt bagage, det kom inte och många blev utan. En irriterande timslång väntan också kom plötsligt bagaget och vi har ingen aning om varför det blev så. Ett fullständigt överfyllt tåg sedan till Helsingborg, vilket kaos det blir. Där väntade svärsonen Jonas med bil och det var ju jätteskönt. Sen hemkomst alltså och som alltid skönt att komma hem till sin egen säng.










6 kommentarer:

  1. Välkomna hem och tack för en trevlig tur till Berlin!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Ulla och önskar en Glad Påsk och det är roligt att du tycks må mycket bättre.....Gunnel

    SvaraRadera
  3. Hej! Ja borta bra men sängen hemma brukar vara bäst....Glad Påsk önskar jag er, hoppas på lite mer värme än idag! Åska och hagel har vi haft. Tack för alla fina foton!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag vi får verkligen hoppas på lite bättre väder snart!

      Radera