Translate

tisdag 17 mars 2015

En erfarenhet rikare

Fast ingen rolig direkt, när jag kom hem idag strax före lunch var jag så trött så jag somnade. Inget konstigt, jag känner mig ju inte på topp direkt. När jag vaknade kändes det jättekonstigt i ansiktet, jag har haft en konstig tunga några dagar, liksom bortdomnad och kunde inte känna smak när jag åt, det har jag skyllt på den jobbiga förkylningen och antibiotikadropparna i ögonen. Nu hade detta förflyttat sig till nedre delen av högra ansiktet och när jag tittade mig i spegeln var munnen sned. Panik, vad f-n är detta? Ringde direkt till vårdcentralen och fick genast komma.  Det slutade med att ambulans, prio 1 kom och hämtade mig. Ska detta verkligen vara nödvändigt undrade jag? Nu jagar vi tid sa ambulansföraren medan jag blev försedd med alla sladdar och grejor som fick plats. Våldsamt pinsamt tyckte jag. Jag är själv övertygad om att det är något med förkylningen, men är såklart tacksam att det tas på allvar.  När vi kom fram höll jag på att fråga om jag inte kunde kliva av och gå in själv, jag hatar att inte klara mig själv och det var bara början.... På lasarettets akutmottagning blev jag bara överflyttad till en säng och efter massor av prover, undersökningar och en extra av en läkarpraktikant hamnade jag i sängen i korridoren. Det kändes ju lite bättre ända tills läkaren kom och sa att jag skulle hjärnröntgas och skulle komma till avdelning över natten. Det tyckte jag var onödigt, men fick till slut säga "ja, jag är ju inte någon doktor så...." Harald kom in med min laptop, böcker och tandborste och jag fick lite trevligt sällskap en stund.



Så småningom hämtade dom mig till en hjärnröntgen, det var bara att acceptera att andra slet med min säng medan jag låg och hade det bra. Vidare till en strokeavdelning där hela personalstyrkan överföll mig och innan jag fattade vad som hände satt jag på toaletten medan en personal fick mig att byta till sjukhuskläder och kallade mig "lilla hjärtat" hela tiden. Sedan i sängen och två på var sida som återigen tog all status som tänkas kan. Jag frågade om en smörgås och kaffe och vips så kom det.    Nu ska jag se om det går att sova inatt.

Jag kan ju avsluta med något roligare, idag är det tisdag och Veckans skiss har sin nya skiss. http://veckansnyaskiss.blogspot.se/2015/03/55.html
Tro det eller ej, men jag har gjort ett kort med blommor, verkligen inte min grej, men måste försöka med lite annat ibland.


14 kommentarer:

  1. Milde tid. Så orolig jag blev och nu är det för sent att ringa Harald. Hoppas allt går bra. Du verkar ju vara vid gott mod. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inget överhängande allvarligt ju, roligt att prata med dig!

      Radera
  2. Oh, det var verkligen ingen rolig läsning men det är ju skönt att du blir väl omhändertagen. Hoppas att du får sova lite och att du snart mår bättre igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken, blir säkert bra!

      Radera
  3. Men lilla hjärtat säger jag också!!! Hur mår du? Tänker på dig!! Och ändå orkar du blogga och lägga upp ditt fina kort med blommor som kanske blir din nya grej :) för du har gjort det sååå snyggt! KRAM till Dig Christel <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, blogga är ju en nödvändighet för mig haha! Och nej dessa kort blir inte min nya grej, då tycker jag mycket bättre om dina och Åsas kort!

      Radera
  4. Hej Christel!
    Även jag blev chockad när jag läste vad som hänt. Jag hoppas det inte var något allvarligt och att vi i fotoklubben får se dig på benen snart igen.
    Hälsningar
    Torsten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, tack för omtanken Torsten och det får ni garanterat. I skrivande stund vet jag att det inte är fel på hjärnan iallafall så.... Troligen ansiktsförlamning.

      Radera
  5. Men Christel, vilken resa! Låt nu de undersöka allt som behövs så får du se att du snart är tillbaka pigg och kry. Sköt om dig! Din "kollega" på Veckans skiss

    SvaraRadera
  6. Lyd nu läkarna....tala om att vara struts....du skräms och jag hoppas att det blir positiva svar....kram från Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är positivt svar vad jag vet nu, väntar fortfarande på fortsättning här. Rapporterar senare ikväll!

      Radera
  7. Nu börjar alla 40-talister översvämma sjukhusen , nu gäller det att stålsätta sig och förbereda sig för svåra tider !!
    Men se det positiva i det att du får en fullständig besikning som kommer att ge dig ett lugnt sinne i många år framåt, bara tryck på knappen och be om en smörgås till !! Som charter med all inclusive fast på hemmaplan!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jäklar vad du kommer att få jobba!

      Radera