Translate

torsdag 29 januari 2015

Vilodag

Igår, onsdag hade vi en vilodag, alltså ingen utflykt inplanerad, vi kunde sova länge och äta frukost länge.

Frukoststället.

Jag har nog inte skrivit något om vädret, det är lågsäsong här pga regnperiod och den varmaste och fuktigaste tiden. Det är alltså hett och emellanåt kommer det tropiska regn. För oss gör det ingenting alls att det regnar eller att det är molnigt, det är nästan omöjligt ändå att vistas i solen. På något konstigt sätt blir vi solbrända ändå, vilket ju ändå är ganska trevligt. Jag har på sista tiden haft besvär hemma med torra ögon, får skölja och droppa i ett kör och här är de besvären vips borta! Nu är jag helt säker på vad det beror på, bra ju.


Flera ggr om dagen kan det se ut så här nedanför vår balkong, men det regnar oftast på kvällen, natten och morgonen.

Vi hittade ett varuhus här precis intill och tittade in där, skönt för det är fasta priser och man kan kolla lite vad allt är värt.


Det är mycket bling bling men också vackra tyger och annat.


Vi fortsatte med en lång promenad och kom ner till havet. Vad väntar oss där? Jo, försäljardamer! Vi hade bestämt en strategi, men vad hjälpte det?


Det är vackra blommor överallt.


Vi kan hamna på de konstigaste vägar, här en lång zigzagväg mellan husen ner mot havet.



Ja här var han fångad och försvann snart med henne medan en annan dam eskorterade mig till hennes butik. Men, my husband undrade jag, Ja, ja lugn jag för dig till honom sedan. Då måste jag ju alltså handla av henne först. Herregud vad vi blir lurade här och vad vi handlar en massa som vi egentligen inte behöver. Vi försöker trösta oss med att Balaneserna behöver sina turistinkomster.


Det blev den vita inköpsdagen!



Ner till stranden och lade oss på vars en solstol och andades ut. Härliga bad, jag antar att det är ca 25-26 grader i vattnet.





För att kunna ta dom där efterlysta charterbilderna fick jag gå och köpa fruktdrinkar och öl. Lite tråkigt glas bara, annars duger dom väl? Väl arrangerade iallafall.


Kvällens middag blev en pizza, det var inte särskilt smart. Det var ungefär som en djupfryst köpepizza hemma, inte särskilt gott alltså. Det är ju uridiotiskt att äta pizza i Indonesien.


Innan middagen kan det se ut såhär på hotellrummet.


Vi hade iallafall trevlig musik på restaurangen.



Och detta underbara tak med lyktor.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar