Translate

onsdag 19 november 2014

Nattgäster

När vi har två nattgäster i vår 2-rumslägenhet så tycker vi det är enklast att de får ta vårt sovrum och vi sover i vardagsrummet. Inatt testade vi att båda sova i soffan, det gick inte så bra måste jag säga, haha. Men, den uteblivna sömnen tar vi igen så det är inga problem. Först de utlovade recepten från igår.
 
 
Crostina med grön bönkräm
380  g vita bönor
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk vatten
1/2 vitlöksklyfta
salt och peppar
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönorna, basilika, olivolja och vatten till en slät kräm. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Lägg lite kräm på varje crostini, garnera med basilikablad och servera.

 
Denna gjorde jag som förrätt men kan lika gärna vara en huvudrätt. Det var väldigt gott!
 
Chililax, krispig avokadosallad & sesamdipp
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxskivor i en smord ugnsform. (Jag skar ut fyrkanter). Krydda med 2 krm chiliflakes, 1,5 krm salt och 1 krm peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Ansa, dela och skär 1 fänkål i tunna strimlor. Skär ut hinnfria klyftor av 1 röd grapefrukt. Skiva 2 mogna avokador. Blanda fänkål, grapefrukt och avokado med 1 msk färskpressad limejuice, 2 krm salt och 1 krm peppar. Hacka 1/2 kruka koriander och strö över, (det hoppade jag, gillar inte koriander).
Blanda 1/2 dl japansk soja, 1/2 msk honung, 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk olivolja, 1 msk sesamolja, 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger och 1/2 msk sesamfrön till en slät dippsås. Servera laxen med sallad och dippsås och gärna ris.

 
Efterrätten, som jag tyckte var en aning söt så minska gärna på sockret i såsen, http://www.ica.se/recept/apelsinzabaionegratinerad-frukt-1034/
 
Vad gör man bäst med sina vänner i Höganäs? Jo, saluhallen och allt där är ett måste och alltid så roligt att visa. Jag känner mig riktigt stolt över att bo här.


 
Vi tittade in här för att visa inredningen trots att det inte var öppet.

 
Saluhallen



 
Berit och Nils-Åke handlade lite med sig hem.


 
Magasin 36 och Saltglaserat


 
Liten paus före maten.

 
Jättegod mat som vanligt och Nils-Åke fick en genomgång av kocken på vad han kunde äta, vilket var det mesta faktiskt. Sedan kom han med särskilt bröd till honom, trevligt.


 
Jag tycker nästan att salladsbordet och soppan är godast. Idag var det fläskkotlett med potatis som också var jättegott.


 
Efter middagen var det dags för gästerna att åka vidare till Köpenhamn där de ska vara ett par dagar. En riktig minisemester.
 
Efter att vi kommit hem kom jag på att vi hade bröllopsdag idag! 26 år sedan vi gifte oss och 32 år sedan vi blev ett par. Då passade det ju bra att vi varit ute och ätit haha. Det stod på facebook, hur dom? nu visste det! Wille kom för att spela med Harald och sedan vilar vi.

 
 
 

2 kommentarer: