Translate

söndag 5 januari 2014

Julutmaningar

I scrapbookingvärlden finns det något som heter Project Life och som många ägnar sig åt. Då dokumenterar man varje vecka på året. Det finns massor av material för detta och det görs och läggs i plastfickor. Jag gör inte det, men det är ju en fantastisk skatt att ha om man är ung och småbarnsföräldrar. Jag är så glad för de foto som finns från mina föräldrar och det är inte mycket. Likaså undrar jag ofta hur det var med det och det och nu är det försent att fråga dom. Jag inbillar mig att det lilla jag gör av foton kan bli till glädje en dag. Foto finns ju i överflöd idag och ingen orkar antagligen att ta del av det. Vi tog mycket diabilder under åren från 1980 tills de digitala bilderna tog överhanden. Då tyckte jag att dia var en ypperlig idé, men det tycker jag inte idag. Vem orkar ta fram projektor och duk och titta på dom? Harald har försökt att lägga över alla digitalt men tyvärr har det blivit alldeles för dålig kvalitet för att skriva ut eller framkalla.

En av julutmaningarna på Veckans Skiss  var dessa skisser med förklaring:



 
Alltså går denna utmaning ut på att scrappa 3 olika layouter, en för den 24:e, en för den 25:e och en för den 26:e december med foton från den aktuella dagen. För att twista till det lite får ni 3 st skisser baserade på Project Life plastfickor som ni ska utgå ifrån till varje bidrag, utöver det har ni fria händer men man ska se att ni utgått från den aktuella skissen till varje layout. Alltså, tre olika layouter med varsin PL skiss. Och viktigt att ni använder foton från julen 2013.

Det var svårt tyckte jag att göra något helt annorlunda och tänka plastfickor, fast egentligen var man kanske inte tvungen till det. Det viktiga är ju dokumentationen, att prova något annat och kanske inte vara så rigid som jag är ibland när det gäller scrappingen.


Min tolkning av skiss nr 1 och julafton som var full av tillställningar hela dagen.

Min tolkning av skiss nr 2 och juldagen som var en vilodag. Och, ja, julgranen hänger upp och ner i taket.
Min tolkning av skiss nr 3 och Annandag jul då vi traditionsenligt äter kalkonmiddag hos syster Karin med man Dan.
 
Nu måste det bli storstädning och sortering bland scrapsakerna, jag blir aldrig nöjd med hur jag har det. Hur fasen hittar man bland allt? Allt detta tar dubbelt så lång tid som att till slut skapa en LO.
 
Så här känner jag mig annars!
 
 

2 kommentarer:

  1. Så fina de blev. Det är nog något som passar mig. Inte så mycket dekorationer och mer bilder. Just nu håller jag på med födelsedagskort. Kul satt se tvillingarnas födelsedagskalas också. Hur vi än kämpar så är det skillnad på tjejer och killar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja nu närmar sig ju er stora födelsedagstid så det blir väl många kort. Kommer upp en dag och kollar!

      Radera