Translate

onsdag 25 december 2013

Julaftonsfirande del 2

Efter Kalle Anka på TV kom våra firare hit till oss, Mia med sambo Jonas, barnbarnet Ellinor vars sambo Johan var tvungen att jobba och fick stanna kvar i Dusseldorf samt Joel med sambo Petra och barnbarnen Amanda, Ebba och Wille. Nu körde vi om julbordet, det gäller att inte äta för mycket varje gång. Innan dess var det gruppfotograferingen.
Joel, Amanda, Petra, Wille och Ebba

Ellinor, Jonas och Mia.

Också hela gänget.
Efter maten, här blev lite problem, jag hann inte fota, herregud så rörigt det blir.

Och vem tror ni var tomte och skulle cykla in med Willes julklapp och med en julklappssäck?



En lång julklappsutdelning med idel glada överraskningar (något undantag fanns). Jag fick fina julklappar, morgonrock, kofta, linne, spel och ansiktsbehandling.


En skojklapp som blev mycket uppskattad.




Julgröten med god bärsås, lite gnäll över att det inte är ris a la Malta, ingen saftsås mm.


Ellinor lurade Mia och Joel att äta ytterligare en stor tallrik och sedan visade hon mandeln! Enligt gammalt skrock sägs det att personen som får mandeln ska gifta sig under året och därför passade det ju verkligen. Ellinor och Johan planerar giftemål under kommande försommar. Det ser vi fram emot!

Den återkommande årliga kampen om mandelmusslorna blev det en ny variant på i år. Jag hade nästan fallit till föga och erbjöd mig baka eftersom vi skulle vara hos oss. Då hade redan Jonathan och Joel bokat bakkväll och det ville jag inte ta från dom. Sedan fejkade dom baket på facebook och lurade oss allihop. I sista stund, julaftons eftermiddag for Joel runt och letade mandelmusslor. Dessa hittade han på Citygross och det förstår jag att de fanns kvar. Något värre har jag sällan sett, ville inte ens smaka dom. Jonas åt en och Joel en halv trots val mellan hallongrädde och saffransfluff. Har du inte vanlig vispgrädde och sylt? Det skulle dom ju ha med sig!

Vi avslutade med kaffe och julgotter och spelade spel. Mitt i allt fick Joel larm strax innan 10 och var tillbaka igen efter ca 1 timme. Han har brandmansjour hela helgen. Mia, Petra och jag fixade disken innan alla åkte hem. Tusen tack för en härlig kväll!

6 kommentarer:

  1. Tack för ett härligt julfirande!

    SvaraRadera
  2. Härligt att se ert fina julfirande, men synd att inte Joel kontaktade mig, för jag hade ju bakat massor med mandelmusslor när de skulle komma. Jag har många kvar. Nu är det ju inte det viktigaste på julfirandet. Kul att se alla bilder. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det var ju dumt, hade jag vetat eller tänkt så kunde ju jag fejkat ett bak jag också! Hoppas ni hade det fint och bra! Kram

      Radera
  3. Jag beundrar din enastående förmåga att skapa och ordna....och sen orka sätta dig ner och skriva och berätta om allt...även om det är ett sätt att få ur dig allt...och det har ju jag och alla andra glädje av....kram och god fortsättning på det gamla året...Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det tillhör en av mina roligaste saker, att skriva om vad som hänt och om vad som varit. Om någon sedan tycker det är roligt att läsa så glädjer det mig.

      Radera