Translate

tisdag 31 december 2013

Förfest

En förfest som heter duga blev det igår, en whiskyprovningskväll hos vännerna Ola och Marie. Vi åkte in till Helsingborg tidigt på eftermiddagen, gjorde lite ärenden och sedan gick jag hem till min syster Anita. Vi hade en mysig fika och pratstund.


 
Jag och Harald sammanstrålade på väg hem till Ola och Marie och först blev det en sittning i köket med 4 olika whiskysorter, alla skotska där vi skulle gissa på område och prisklass. Det var inte lätt, men det var en jättetrevlig stund med många härliga gissningar och olika smaker. Smaken är ju olika och för min del tyckte jag den dyraste whiskyn var rent utav hemsk medan den billigare var godast.


Ola informerar lite vad vi hade att rätta oss efter.

Vi andra, här Marie och Birgitta, förde anteckningar (haha) innan vi hade en genomgång.

Harald och Karin
 

Mike och jag.

Detta var sorterna.

Vi flyttade oss in till matrummet och fick en underbart god middag, först fyllda ägg, räkor, melon och skinka samt en sallad. Vitt vin till det.

Huvudrätten var en orientalisk rätt med kött som smälte i munnen och goda dofter och smaker. Rött vin till det.

Därefter goda ostar med portvin.

I soffan blev det sedan kaffe och olika godsaker. Snacka om att var mätt.

Där satt vi och pratade och hade trevligt med god avec, jag tog en jättegod Grappa också plötsligt sa Karin att dom kanske skulle bryta upp. Då kollade jag våra busstider och såg med fasa att sista bussen skulle gå redan 00.04 och vi hade då ca 20 minuter på oss att ta oss ner till lasarettet. Det var ju vanlig vardag och det hade inte jag tänkt på. Det blev ett hastigt uppbrott och en snabb promenad, men vi hann. Puh! Jättetack för allt detta roliga och goda!

2 kommentarer:

  1. Förstår att det var en härlig dag med trevligt sällskap och som det ser ut jättegott att äta och dricka, men jag förstår fortfarande inte hur ni orkar med allt? Ha nu en trevlig Nyårsafton!

    SvaraRadera