Translate

fredag 13 december 2013

Ett glas vin, eller två...

Igårkväll slog den som jag trodde var borta, till igen, förkylningen alltså. Den var bara slumrande tydligen. Frös, svettades, värk i kroppen, ont i halsen, ont i huvudet. jag tog en panodil och gick till sängs. Imorse var den haltande Harald på G, han skulle till Helsingborg och köpa en utombordsmotor. Då tyckte jag att jag fick ta chansen och kolla några julklappar i den stora staden. Ytterligare en panodil och iväg, först skulle jag byta stekpannan som jag köpte fel igår på Outletten. Hur jag nu kunde ta fel stekpanna, sa till butikspersonalen att jag tyckte den var dyrare än jag trodde och tänkte ändå inte tanken att kolla. När jag stod där och skulle byta och få pengar tillbaka, nej ingen plånbok, den hade jag glömt hemma. Tillbaka hem och insåg att det var ju tur att det inte var i Helsingborg.
En investering istället för att förhoppningsvis behöva byta ut den varje år. Vad har ni för erfarenhet av stekpannor?


 
Den ståtliga granen på Stortorget i Helsingborg. Jag forsade fram i ren ilska över hur jävla svårt det ska vara att hitta vissa julklappar. Jag vill inte köpa en massa onödiga prylar utan förhoppningsvis sådant som är till nytta på något sätt. Det är inte lätt när det dessutom ska passa plånboken. En enda ynklig julklapp kom jag hem med.

Vi hade bråttom hem eftersom Wille skulle komma och spela med Harald och efter lite fika gick det bra.

Middagen blev färsbiffar med ajvar, senap, lök och kryddor, det blir gott. Jag hittade potatispuffar i frysen som vi försöker tömma och med lite hamburgerdressing blev det supergott. I kylskåpet stod en öppnad flaska vitt vin som håller på att ramla ut hela tiden så ikväll fick den komma ut. Jag tycker jag behöver den.


8 kommentarer:

  1. Stackars dig. Jag vill inte göra dig upprörd. Din stekpanna är nog bra, men bäst i test är ICAs. Jag hade en sådan och den höll bättre än någon annan. Tyvärr funkade den inte till vår nya spis. Hoppas du sover gott på vinet och känner dig bättre i morgon. Kram

    SvaraRadera
  2. ICA:s har vi haft en gång, men jag kan inte minnas att den höll längre, men det gjorde den kanske. Oftast har vi köpt på IKEA och tänkt som så, billig och får ersättas efter något år. Nu har jag invigt den nya och det var en fröjd så långt.

    SvaraRadera
  3. Då håller jag tummarna att du kanske kan ha den i 2 år. Jag har 2 st från Ikea och haft i flera år och de har jag tyckt va OK, men vi använder dem kanske olika mycket??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ingen aning ulla, vi kanske inte är snälla mot dom.

      Radera
  4. Du får inte smälta socker på den!! Även tomater blir väldigt heta så då får man ha lägre värme. Hoppas du är bättre idag, lördag. Det är ju underbart väder och i morgon kommer du väl till oss?? Var rädd om dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, inte smälta socker, det har jag gjort någon gång. Jag tror kanske också att vi kör för stark värme. Jo jag är bättre igen och vi kommer idag, kram

      Radera
  5. Alltså, hur mycket har ni i frysen??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även en liten frys kan innehålla mycket och det rasar fortfarande ut när jag öppnar!

      Radera