Translate

lördag 21 december 2013

Andra julfirandet

Idag hade ett andra julfirande då Haralds barn Maria och Fredrik med familjer var hos oss. En del att förbereda, men ändå ingen stressig dag. Jag hann tom ut på en liten cykeltur till ICA för att hämta ett efterlängtat scrappaket också lite inköp av mat som behövde kompletteras.
Dukningen börjar bli klar, upptäckte att detta är enda duken jag har som passar till 2 inläggsskivor i bordet.

Chokladdoppade marchmallows med garnityr, det blev gott.

Pepparkaksbrödet som jag skrev receptet på igår serverades med ost, skinka, röra av ädelost, philadelphiaost och creme fraiche.

För de vuxna som inte skulle köra gjorde jag en drink
Orange Campari  (ett kallt alternativ till glöggen)
Per glas: Blanda 3 cl campari och 1 cl mild whisky med krossad is och 2 tsk råströsocker. Tillsätt 2 droppar angostura och pressa över en klyfta apelsin. Blanda med is och apelsin vid servering. God tyckte jag som gillar lite bitter smak.

Harald envisades med sin tomteskjorta inköpt i Karibien 2010. Lite julmust på det så blir han så här glad.

Hela gänget, 12 personer vid bordet.

Här tog min kontroll slut och jag glömde fota maten. Vi hade Flygande Jacob, jag tänkte bra mat till barn och själv tycker jag att det är gott. Här visas resterna haha! http://www.recept.nu/pelle-johansson/gratang/kyckling-och-fagel/flygande-jacob/

Efterrätten som jag bakade sockerkakorna till igår. Serverades i form av smörstekta skivor, hallongrädde och riven choklad. Lite mäktigt men rätt gott. http://www.recept.nu/leif---stockholm/kakor-och-tartor/agg-och-mejeri/stekt-sockerkaka-med-hallongradde/

Som jag har skrivit, det blir gruppfoto i jul! Här Haralds son Fredrik med fru Jessica och barnen Ina, Tilda, Tuva och Alva.

Haralds dotter Maria med make Stefan och barnen Kristoffer och Emma.

En trevlig kväll hade vi tillsammans. Perfekta julklappar fick vi, vin, biobiljetter, godis och  4 formar där man fryser sina snapsglas.

Inget barn nej, det var jag som under julklappsutdelningen välte en nyupphälld kaffemugg och ett glas limoncella rakt i soffan och över hela mig. Jävlar säger jag bara och ingen kan jag skälla på. Detta ska Harald leva på länge säger han.
Tack alla  för denna kväll!

8 kommentarer:

  1. Härliga bilder på ett härligt gäng. Önskar fortsatt trevliga juldagar med övriga släkten.
    En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År önskar Sven och jag er!

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas ni har köpt en tvättbar soffa...Så många barnbarn och barnbarnsbarn och så två pensionärer, det måste bli spill...Ha en underbar jul, ni har då spritt ut den! Kram Vanja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en härlig jul själva med er fina utsikt som vi fick se på bild. Inte mitt ute i skogen, men nästan.....

      Radera
  3. Det är nästan som Fanny och Alexander...:)) Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prästen saknas ju som tur är, ha en go jul!

      Radera