Translate

fredag 29 november 2013

Promenad och barnvakt

En liten kort promenad idag med barnvaktsuppdrag emellan, 3,2 km. Jag hade ont om tid men var bara tvungen att kolla havet.

Ja, det låg där det skulle och sanden var fin att gå i.

 
Utanför den fina lilla butiken i gamla brandstationen, besök den!
 
Promenaden gick till Hanna och tvillingarna som jag skulle se till medan hon åkte in på sitt jobb. Hon skulle ha klassöverlämning eftersom hon börjar jobba i januari medan Jonathan ska ha ledigt en termin. Vi började med att äta mellanmål, det är fullt upp, skedarna hamnade på golvet hela tiden och jag fick plocka upp, det var ju kul, haha.



 
Sedan lekte vi tills Alva behövdes bytas på. Innan Hanna åkte bytte vi till såna där praktiska blöjor som är som trosor och jag tyckte, jösses vad praktiskt, det är bara att byta där de står. Med bajs i blev det inte så bra, vi var ju på skötbordet men jag visste inte att man skulle riva upp dem och om man kan säga att det är bajs överallt så var det det. Jag skrattade åt mig själv, herregud. Jag fick bära henne ut till tvättstället och tvätta henne och byta alla kläder. Tack och lov var hon glad hela tiden.



Här står man visst!


Jag fick kaffe och goda hembakta mjuka pepparkakor. Jonathan kom sedan och avlöste mig. Det gick jättebra bortsett från bytandet, väldigt roligt att passa dom.


Tillbaka hemma mötte Harald Wille för spelning, han var riktigt i form idag och spelade jättebra.


Pannkakor blev det som fika.

8 kommentarer:

  1. Wille verkar älska pannkakor och som vanligt ställer du upp och fixar. Beundrar dig att klara av två som är lika gamla. Jag gjorde samma sak som du första gången jag bytte blöjor som är som byxor, visste inte att man skulle riva i sidorna, men det kan jag nu när vi har Clara. Fredag idag och Clara är hos oss varje fredag, Sven styr kosan till Helsingborg 6.45 och hämtar henne och lämnar Höganäs ungefär 17.00 för hemfärd. I dag så hade Clara bajsat i bilen och jag skulle byta på henne och det var ungefär som hos dig, när jag tog av strumporna så såg jag att den ena var smutsig och trodde att det var något från strövlarna, men men det var det inte utan bajs som hade runnit längs ena benet och det var rätt tjockt och hängde ut från byxan så Sven fick ta henne under armarna och jag i fötterna och bära ut henne i duschen. Allt gick bra till slut men det var lite väl mycket bajs med mycket majskorn i. Ja så kan det gå ibland. Ha en bra helg på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha...kul skrivet av er båda två...har ju inte dom erfarenheterna ännu...Men blöjsorten har jag träffat på i lite större modell inom äldrevården...och det kan ibland också bli lite dramatiskt...livet går i cirklar......Gunnel

      Radera
  2. Åh, gosetöserna! Jag vill också vara pensionär:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längta inte för mycket Mia, du är mitt uppe i arbetslivet och njut av det!

      Radera
  3. Läste just detta och skrattade högt länge och gott, det vill säga om att man inte vet att man skall riva upp blöjorna i sidan. Inte heller jag fixade detta första gången med ungefär samma resultat som ovan. Dessa välutbildade föräldrar som berättar allt UTOM just detta. Det är tydligen en självklarhet.....eller så är det vi som är så gamla. Våra barn kan ju knappast minnas att vi fnattade runt stan för att hitta billigaste blöjorna (platta rektanglar) och sedan stopp in dem i plastsnibbar som viktes över ändarna och knöts i sidan. Ingen skulle drömma om att riva upp paketet, kunde man använda snibben en gång till var man glad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Birgitta precis så var det ju med dom där plastsnibbarna. Ja det är nog en självklarhet som vi inte fattar, just det där kan man bli full i skratt av och samtidigt rätt knäckt!

      Radera
  4. Tack, vad roligt det är att få kommentarer och att läsa lite om era funderingar. Jag passade bara Alva och Alice knappt 2 timmar och ni Ulla har långa dagar. Allt kan hända!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blev detta lite fel, det skulle vara svar till Ulla och Gunnel!

      Radera