Translate

tisdag 12 november 2013

Bakat

Ett litet bak blev det igår. När Mia och jag var i Marrakesch så köpte vi saffran, inte av vem som helst utan under en guidad tur var vi i en butik som sålde kryddor och oljor. Jag kommer ihåg att jag använde den förra året och blev besviken över att det inte var saffran, men tänkte nu att jag kanske inte gjorde rätt eller kom ihåg fel. Jag är jättesugen på saffransbröd nu och tänkte först prova på en småkaka. Det visade sig att saffranet och helt odugligt så nu har den hamnat i soporna. Så jäkla retligt. Kakorna blev ändå jättegoda, så där sega och mumsiga.
Spröda saffranssnitt
35-40 st
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 pkt saffran
1 tsk vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk pärlsocker
Ugn 175 grader
Blanda smör, socker och vaniljsocker i matberedaren. Kör hastigt ihop till en fluffig massa. Blanda sirap, saffran och vatten i en skål. Tillsätt sirapsblandningen och mjölet blandat med bakpulvret i matberedaren. Kör på högsta hastighet en kort stund tills degen är blandad. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder, lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakpapper, platta ut lätt och tryck på lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär med vass kniv längderna i sneda bitar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna i burk med lock.

2 kommentarer:

  1. Haha, vi blev så jäkla lurade:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det irriterande, har du slängt ditt? Och alla oljor?

      Radera